Börjar nu bli dags att ansöka om plats på högskola/universitet om man vill plugga till hösten, så häromkvällen fick jag ett infall och spenderade väl en dryg timme på antagning.se (där man söker efter och anmäler sig till program/kurser). Jag har väl ungefär noll intresse av att läsa något på heltid men tänker mig att jag nog kanske kommer orka läsa någon liten kurs på distans bara för att hålla hjärnan igång. Samma sak tänkte jag inför förra hösten men insåg som tur var i god tid innan att jag inte skulle klara det så jag tackade nej till kurserna jag sökt. Men eftersom jag nu kommer ha haft ett år på mig att komma över gymnasieångesten så känns det lite mer stabilt och möjligt att kanske klara det. 
 
Faktiskt känns det så möjligt att jag precis skickat in ansökan om att läsa två kurser i sommar - kommer ju ändå ha en del tid över, plus att det blir spännande att se om jag kan! Sökte till Förberedande repetitionskurs i matematik - alltså  typ den matten jag redan läst på gymnasiet. Kan tyckas onödigt men eftersom jag gillar matte och gärna också vill komma ihåg vad jag lärt mig känns det värt ändå, om det känns okej tänker jag mig kanske att jag kan läsa några fler mattekurser senare också. Den andra kursen heter Klimatförändringar/människa/samhälle och lät helt enkelt intressant bara - tycker det räcker som anledning för att söka till den. De är 5 respektive 7.5 högskolepoäng så det är inga stora kurser direkt, det blir nog helt enkelt lagom. 
 
Har nio olika kurser jag är intresserad av till hösten så där måste jag tänka efter en del innan jag anmäler mig till någon, är svårt att välja bara. Men ja, vi får se hur allt går till sommaren först - kanske inte kan plugga alls längre! 
 
Over and out