Nu var det många, många dagar sedan jag skrev något här - men först försvann internet och sedan har jag ju spenderat några härliga dagar på äventyr i Paris! 
Och hur kul det än är att vara på äventyr i en ny stad, särskilt en så spännande som Paris, är det alltid skönt att komma tillbaka till lugnet igen - att kliva av bussen i Essertines igårkväll och promenera hem i mörkret och tystnaden var helt fantastiskt! 
 
Men det var kul att vara iväg på äventyr också, vi traskade runt oändligt mycket känns det som och såg det mesta av det man väl "måste" se när man är i Paris, åt croissanter och crepes för fulla muggar och satt ute i solen när det blev tillräckligt varmt för det. Känslan är väl ändå att man kanske skulle åkt dit några veckor senare för att allt skulle blomma och vara lite mer färgglatt, nu var det som tur var mest soliga dagar men då det blev lite moln blev allt väldigt grått och ganska "tråkigt". Sen inser man ju saker efter hand som skulle gjort allt lättare om man visste från början, typ att tunnelbanan är rätt billig och faktiskt är ett rätt bra alternativ när man vill gå till ställen - och kanske inte är jätteintresserad av vägen dit. 
Är väldigt nöjd att jag åkte dit åtminstone - är ju ändå en sån stad man vill ha sett någon gång i livet, och det är, trots sin storlek, helt klart en stad man vill promenera runt i - det är många häftiga byggnader som ibland är mer imponerande än de man "måste" se. Och måste åka tillbaka dit fler gånger, för blev inte några museebesök, ingen tur ut till Versailles, ingen kvällspromenad längst floden och ingen båttur - så nästa gång står det på min lista tror jag! 
Nu:bildbomb!
 
 Crêpes och varm choklad med utsikt över Notre-Dame
 Varmaste dagen, sol och frukost i en park med utsikt över Notre-Dame
   Triumfbågen 
 
 Champs-Élysées, fullt med folk och stort! 
 
 
 
   Mycket Eiffeltorn! Var svinkallt så blev ingen tur upp, utan istället panikköp av varm choklad och sedan snabbt därifrån för att hitta ett varmare kvarter.. 
 
 Sacré-Cœur, fantastiskt fin! 
            Mer Notre-Dame, rätt fantastisk byggnad! 
  Louvren och annan fin kyrka jag inte vet vilken det är.. 
 Luxembourg Parc, grönaste parken vi besökte (och statyn ser ut som att hen tar en selfie hehe..)
 På promenaden mot tågstationen, lite gatumusikanter på en bro och Notre-Dame i bakgrunden - kändes otroligt franskt! 
 
Over and out, från en trött Miranda i ett soligt Schweiz

2 kommentarer

Anonym

19 Mar 2016 12:23

Hellu,
tack för fin bildkavalkad! Ser lite gråkallt ut här och där, men ser ändå varmare ut än Istanbul nyss.
Men är det inte nån som saknas på bilderna?
Låter också som att du inser att det finns saker att se för ytterligare något besök, det är bra - men det finns ju en charm i att komma och bara upptäcka på plats, och inte ha rutat in allt på förhand.
Över påsken fick jag just veta att det nog vankas besök av Prince of Persia Emil, som kommer med Ingalill och Svante från nånstans norr Lule ! Häftigt spännande! Bilder utlovas.
Hälsa Etan och Sara, och sköt om dig!

None

20 Mar 2016 09:52

Salut :-) På de fina bilderna ser det ut som det ändå var ganska soligt under vistelsen? Men det kanske var lite för kylslaget för att sitta ute och njuta i timmar... Det får bli en till resa senare - vilket det låter som du har i tankarna. Det finns ju massor att se och uppleva i denna denna gigantiska stad. Hoppas du hade sköna skor och inte fick skoskav... Låter fint att du tycker det var skönt komma tillbaka till lugnet i Essertine - det är väl stor kontrast till folkvimlet i Paris. Här snöar det nu, men är nollgradigt... Längtar till den riktiga våren!!
Kramar /Ingalill

Kommentera

Publiceras ej